Tiedote 3.7.2019

Turun Menevä-taksit julistautuvat syrjinnästä vapaaksi alueeksi.

Taksipalvelu Menevä julistautui ensimmäisenä taksiyrityksenä syrjinnästä vapaaksi alueeksi. Nyt kampanja leviää Turun seudulle. – Olemme nähneet huolestuttavia piirteitä taksialan toiminnassa Turussa. Haluamme itse yrityksenä tuoda esiin yhdenvertaisuutta toiminnassamme, sanoo Taksipalvelu Menevän toimitusjohtaja Tuomo Halminen.

Taksipalvelu Menevä on Suomen toiseksi suurin taksialan yritys. Pelkästään Turun alueella yrityksen kuljetuksia ajaa noin 60 autoa, joka on merkittävä määrä alueen taksimäärästä. Yritys on seurannut huolestuneena alueen toimintaa ja haluaa omalta osaltaan reagoida.

– Se, miksi haluamme nostaa jo kaksi vuotta sitten julkistamamme Syrjinnästä vapaa alue -aiheen vahvasti esiin, juontaa juurensa muun muassa viimeaikaisiin Turun terminaalissa aiheutuviin ylilyönteihin. Meidän kuljettajiamme on provosoitu ja tämä on aiheuttanut sen, että haluamme tuomita näkyvästi kaiken syrjinnän, kertoo Menevän Turun aluemestari Leif Karlsson.

Turun 60 Menevä-taksia varustetaan Syrjinnästä vapaa alue -teippauksilla. Perjantaina 5.7. starttaava kampanja tulee näkymään yrityksen takseissa koko kesän ajan.

– Meille tärkeintä on tarjota turvallinen matka kaikille. Usein kuljettajamme sanovat, että jokainen asiakas ansaitsee kyydin – huolimatta kunnosta tai käyttäytymisestä. On tärkeää kuitenkin huomioida, että myös kuljettajat ansaitsevat turvallisen kyydin, toteaa toimitusjohtaja Tuomo Halminen. 

Menevän Turun aluemestarin Leif Karlssonin mukaan Turun alueen osaan takseista on liimattu näkyvästi Suomi-tarroja viestimään siitä, että kuljettaja on kantasuomalainen.  

– Vierastamme tällaista kannanottoa ja haluamme selvästi tuoda esiin, että kaikki asiakkaat ja kuljettajat ovat tervetulleita sellaisenaan. Meidän kuljettajistamme noin puolella on etninen tausta. Ihmisen etnisen taustan sijaan meille tärkeintä on, että henkilökuntamme on palvelualtis, ystävällinen sekä ajaa asiakkaamme perille turvallisesti.

 

Noudatamme toiminnassamme seuraavia periaatteita:

§ 1 Automme ja toimitilamme ovat syrjinnästä vapaita alueita - me toivotamme kaikki tervetulleiksi!

§ 2 Kohtelemme kaikkia asiakkaitamme ja työntekijöitä tasavertaisesti riippumatta henkilön sukupuolesta, iästä, etnisestä alkuperästä, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai muista henkilöön liittyvistä ominaisuuksista.

§ 3 Huomioimme erikoistarpeet ja tuotamme luotettavaa palvelua.

§ 4 Kaikilla - niin asiakkaillamme kuin työntekijöillämme - tulee olla mahdollisuus turvalliseen matkaan.

§ 5 Edistämme yhdenvertaisuutta ja ehkäisemme syrjintää aktiivisesti. Otamme kaikki ilmoitukset ja epäilykset syrjinnästä ja häirinnästä vakavasti.

 

Tervetuloa kyytiin!