Kela-taksi

Menevä Oy järjestää Uudenmaan maakunnan alueella Kelan suorakorvauksen piiriin kuuluvat taksitilaukset. Kela-taksin tilauspalvelu on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.

Päivitys 30.3. Kela-taksien palvelussa kiinnitetään nyt korostetusti huomiota kaluston puhtaana pitoon, auton pintojen puhdistamiseen asiakkaiden välillä ja kuljettajien on huolehdittava tartuntariskin minimoimisesta omalla toiminnallaan. Vältämme turhia lähikontakteja ja tarvittaessa käytämme suojahansikkaita ja kasvosuojaa.

Kela-takseissa ei tällä hetkellä tehdä kyytien yhdistelyä.

Tällä sivulla löydät ohjeet:

 

 

 

 

Ohjeita Kela-taksin tilaamiseen:

Kela-taksimatkat tilataan puhelinnumerosta 0800 96 130 (suomi), 0800 96 140 (ruotsi). Puhelu on maksuton ja tilauspalvelu on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa. Otathan sosiaaliturvatunnuksesi ja osoitetiedot valmiiksi esille Kela-taksitilausta tehdessäsi. Näin nopeutat tilauksen tekoa.

Mikäli mahdollista, tee tilaus viimeistään edellisenä päivänä. Taksikeskus välittää henkilöauto-, inva- ja paaritakseja. Muistathan, että sinun pitää aina näyttää Kela-kortti kuljettajalle.

Voit tilata yhdellä puhelulla useampia taksimatkoja terveydenhoidon yksikköön: menomatkan, paluumatkan tai meno- paluumatkan, jos paluun ajankohta on ennalta tiedossa. Voit tilata samalla kertaa tiedossasi olevat matkat seuraavien kolmen kuukauden ajalle. 

Tilausvälityskeskuksen puhelinvaihde voi olla ruuhkainen klo 11–14 välisenä aikana, jolloin sairaaloista kotiutuu paljon asiakkaita.

Samassa kuljetuksessa voi olla myös muita matkustajia. Asiakas voi matkustaa yksin silloin, kun hän on saanut terveydenhuollosta todistuksen yksin matkustamista varten. Poikkeuksen tekevät alle 16- vuotiaan yksin matkustavan lapsen ja vaikeasti sairaan lapsen matkat, joihin ei yhdistellä muita asiakkaita, ellei huoltaja ole antanut erillistä lupaa matkojen yhdistelyyn. 

Mikäli mahdollista tee tilaus viimeistään edellisenä päivänä

Jos tilaamaasi kuljetukseen tulee muutoksia tai kuljetuksesi jostain syystä peruuntuu, ilmoita niistä välittömästi tilausvälityskeskukseen.

Tilausvälityskeskukseen antamiasi tietoja ei käytetä muuhun, kuin matkan järjestämiseen ja matkakorvauksen käsittelyyn Kelassa. Henkilötietolaissa tarkoitettuna tietojen rekisterinpitäjänä on Kela.

Lisätietoja matkakorvauksista saat Kelan palvelunumerosta 020 692 204 ja Kelan internetsivuilta osoitteesta: www.kela.fi/matkat

 

1. Tilaa taksi numerosta 0800 96 130 (suomi) tai 0800 96 140 (ruotsi). Tilauspuhelu on maksuton.

 • Vain Kela-taksin tilausnumerosta tilatusta matkasta voit saada korvauksen ja maksat matkasta enintään 25 euron omavastuun.
 • Tilaa taksi viimeistään matkaa edeltävänä päivänä.
 • Tilaa taksi tästä numerosta myös silloin, kun tarvitset taksia äkillisesti.
 • Voit tilata yhdellä kertaa tulevan kolmen kuukauden ajalle kaikki tiedossasi olevat meno- ja paluumatkat.
 • Jos tilausvälityskeskuksessa on ruuhkaa, voimme ottaa vastaan asiakkaan ensimmäiset tilaukset ja tarvittaessa soitamme asiakkaalle takaisin koskien loppuja tilauksia kolmen kuukauden jaksolle.
 • Tilaa paluumatka vähintään 1 tuntia ennen lähtöaikaa, jos paluumatkan ajankohta on tiedossa.
 • Tilauspuhelut nauhoitetaan palvelun laadun kehittämiseksi. Tarvittaessa Kela voi myös tarkistaa jälkikäteen tilauksen tietoja. Puhelun yhteydessä antamiasi tietoja ei käytetä muuhun kuin matkan järjestämiseen ja matkakorvauksen käsittelyyn Kelassa. Henkilötietolaissa tarkoitettu tietojen rekisterinpitäjä on Kela.

2. Ilmoita puhelun yhteydessä

 • nimesi ja henkilötunnuksesi
 • osoite, josta auto noutaa sinut
 • matkan määränpää (esim. sairaala)
 • kellonaika, jolloin sinun tulee olla perillä hoitoyksikössä
 • tuleeko mukaasi apuvälineitä tai saattaja
 • puhelinnumero, josta sinut tavoittaa
 • ilmoita tilauspuhelussa, jos terveydenhuollossa on katsottu, että sinulla on oikeus matkustaa yksin.
 • mikäli kyydissä tarvitaan turvaistuinta, tämä on myös ilmoitettava ennakkoon tilauspuhelun yhteydessä

3. Saat tiedon auton arvioidusta saapumisajasta

 • jos tilaamasi taksimatkaan tulee muutoksia, ilmoita niistä välittömästi tilausnumeroon
 • viimeistään muutoksista on ilmoitettava 2 tuntia ennen sovittua lähtöaikaa
 • matkapuhelintilauksissa lähetetään tekstiviestivahvistus kun auto on matkalla sekä seurantalinkki, jonka avulla auton saapumista voi seurata

4. Näytä kuljettajalle Kela-korttisi

 • Kun näytät kuljettajalle Kela-korttisi, saat matkakorvauksen heti taksissa ja maksat matkastasi enintään 25 euron omavastuun.

5. Pyydä Todistus matkakorvausta varten (SV 67)

 • jos tarvitset taksia terveydentilasi vuoksi, pyydä siitä todistus terveydenhuollosta (Todistus matkakorvausta varten, SV 67)
 • jos terveydenhuollon henkilö tilaa paluumatkasi, et tarvitse erillistä todistusta
 • säilytä kertamatkaa varten kirjoitettu todistus itselläsi 6 kuukauden ajan matkapäivästä. Kela voi pyytää sitä myöhemmin.
 • toimita pitkäaikainen taksin käyttöön oikeuttava todistus Kelaan.

 

 

 

 

Vakiotaksiasiakkuus

 • Tietyillä asiakasryhmillä on mahdollisuus saada vakiotaksiasiakkuus. Lisää tietoa vakiotaksiasiakkuudesta www.kela.fi/vakiotaksiasiakkuus
 • Vakiotaksikuljetusten järjestämiseksi ole yhteydessä tilausvälityskeskukseemme 0800 96 130 (suomi) tai 0800 96 140 (ruotsi).
 • Edellytyksenä vakiotaksiasiakkuuden järjestymiselle on, että voimme tilausvälityskeskuksen kautta osoittaa sinulle tietyn kuljettajan tai aiemmin käyttämäsi kuljettaja kuuluu Menevän kanssa sopimuksen tehneisiin nykyisiin vakiotaksi -palveluntuottajiin.
 • Kun haluat selvittää, onko sinulla oikeus vakiotaksiasiakkuuteen, soita Kelan palvelunumeroon 020 692 204.

Mikäli sinulle on myönnetty vakiotaksiasiakkuus Kelan toimesta

Palveluntuottajan vaihtuminen voi aiheuttaa muutoksia nykyisen vakiotaksin käyttämiseen. Toimi näin: Selvitä nykyiseltä vakiokuljettajaltasi, toimiiko hän Kelan korvaamien taksimatkojen vakiokuljettajana 1.4.2019 alkaen ja jatkaako hän vakiokuljettajanasi. Jos jatkaa, tilaa matkat jatkossakin häneltä.

Jos tarvitset uuden vakiokuljettajan Menevältä toimi näin:

 • Voit soittaa Menevän Kela-taksi tilausvälityskeskukseen ja tiedustella uutta vakiotaksia. 
 • Menevän internetsivuilla on listattu vakiotaksit alueittain: meneva.fi/vakiotaksiyritykset-alueittain

Jos et enää tarvitse tai halua uutta vakiotaksia, tilaa Kelan korvaamat taksimatkat puhelinnumerosta 0800 96 130 (suomi) tai 0800 96 140 (ruotsi).

Menevällä vakiotaksien palvelu on järjestetty seuraaavasti:

 • vakiotaksikuljetuksia ajavat näihin kuljetuksiin erikoistuneet taksiautoilijat / taksinkuljettajat
 • vakiotakseja on palvelutarpeen mukaisesti koko Uudenmaan alueella
 • vakiotaksi ottaa asiakkaan matkatilaukset vastaan ja ilmoittaa tilaustiedot tilausvälityskeskukseen
 • vakiotaksilla on vastuu kaikista vakiotaksiasiakkaan matkoista.

 

 

 

 

Kuulo- ja puhevammaiset asiakkaat

Uudenmaan alueen palveluntuottajan vaihtuessa tekstiviestitilausnumero vaihtuu alkaen 1.4.2019. Ota yhteyttä tilausvälityskeskukseen, josta saat tekstiviestitilausta varten tilausnumeron. Kela-taksi tilauskeskuksen numero on: 0800 96 130 (suomi) tai 0800 96 140 (ruotsi). Tilauspuhelu on maksuton.

Mikäli sinulla ei vielä ole asiakasprofiilia, voit tilata matkasi tekstiviestillä sen jälkeen kun olet ilmoittanut asiakastietosi oman alueesi tilausvälityskeskukseen. Tämän jälkeen voit tilata matkan tekstiviestipalvelusta. Lisäohjeet: www.kela.fi/kuulo-ja-puhevammaiset

 

 

 

Lisätietoja Kela-kuljetuksista

Lisätietoja Kelan korvaamista taksimatkoista Kelan verkkosivuilta www.kela.fi/taksimatkat

Lisätietoja matkakorvauksista saat Kelan palvelunumerosta 020 692 204 ja Kelan verkkosivuilta osoitteesta: www.kela.fi/matkakorvaus

 

 

 

Palaute

Voit antaa meille palautetta Menevälle palautelomakkeen kautta tai tilauspuhelussa. Käsittelemme kaikki palautteet ja käytämme saatua palautetta toiminnan kehittämiseksi. Toimitamme palautteet ja vastauksemme tiedoksi myös Kelalle.

Palautteet, jotka koskevat taksimatkojen korvauskäsittelyä tai Kelan toimintaa voit antaa suoraan Kelan palautepalveluun.

Matkustusajankohta
Jos haluat saada meiltä vastauksen koskien palautetta, jätä yhteystiedoksi puhelinnumero tai sähköpostiosoite.
Hyväksyn yhteystietojeni keräämisen rekisteriselosteen mukaisesti. Rekisteriseloste